Visar 1–50 av 160 resultat

Krönikan!

 

Vårt företags krönika är oupplösligt kopplad till framgångarna för grundaren och ägaren Heino Büse. Som en av de mest framgångsrika enduroförarna i Tyskland insåg Heino Büse snabbt potentialen i den växande motorcykelindustrin. En titt in i det förflutna berättar snabbt varför varumärket BÜSE är ett av de ledande företagen inom motorcykelbranschen idag.

Knappast någon annan enduroförare har fler nationella och internationella titlar än Heino Büse, som under sina aktiva år fick smeknamnet “Düsen Büse”. Till exempel som totalvinnare av Sixdays “Isle of Man” (världens bästa individuella ryttare) 1975, 12-faldig tysk enduromästare, 2-faldig europamästare i endurosport. Detta var den högsta enduroserien fram till 1990, först då introducerades världsmästerskapet.

Allt började med en 50ccm Kreidler, som fortfarande föredrogs att flyttas terräng med en treväxlad manuell växellåda. Det tränades rejält och skruvades för att lägga grunden till de första tävlingarna. En Hercules 101 följde snart och efter de första lokala racingframgångarna, deltagande i tyska mästerskapet 196x. 1966 är Büse nu en professionell soldat och en del av Bundeswehr-laget, och han och hans lag vinner omedelbart klubbklassificeringen i det tyska enduromästerskapet. Fler titlar följde och Büse bytte till KTM 1972, vilket gav resultat 1975 med att vinna den tyska mästerskapstiteln och totalsegern på Sixdays på “Isle of Man”. 1977 bytte han tillbaka till Hercules och återigen blev det framgångar och en rad tyska mästerskapstitlar. Med bytet till Maico (1979) erövrar han också den främsta klassen, med över 500ccm och vinner omedelbart tyska mästerskapet, blir Europamästare och lägger sin tävling i skuggan.

1983 avslutade Büse, samtidigt en ikon för tysk motorcykelsport, sin karriär med blandade känslor och började starta sitt eget företag. På den tiden parallellt med jobbet som soldat. ”På dagarna skiftade jag mitt skift i barackerna och på kvällarna lastades och lossades lastbilarna till sent på natten!” Och detta initiativ gav resultat.

Sportframgångar är ena sidan och definitivt ett uttryck för passionen för motorcyklar, den extraordinära talangen att röra sig på två motordrivna hjul och att fortsätta höja sin egen standard. Men om någon lyckas bli en framgångsrik entreprenör också kan man förstå varför företaget har en sådan plats i motorcykelbranschen idag.

Det var långt från enmansföretaget som grundades 1984 till en modern motorcykelgrossistverksamhet, och det var inte alltid lätt. Men med kommersiell kompetens och ambitionen att vara en framgångsrik idrottsman har Heino Büse lyckats fortsätta sina idrottsframgångar, sin professionella kompetens och sin branschkunskap i näringslivet.

Idag är vi stolta över att företaget har utvecklats till ett familjegrossistföretag för motorcykelkläder och tekniska tillbehör med mer än 30 anställda, ett kompetent fältserviceteam och över 2 000 fackhandlare i hela Europa.
Högkvalitativa produkter från varumärket Büse kombinerat med utvalda märkesvaror som ROCC, REGINA, GAERNE och många fler lagras på över 4 000 kvadratmeter, plockas och levereras inom 24 timmar. “Jag är stolt över att vi kan leverera varje kedjesats inom 24 timmar. Även specialtillverkade produkter produceras snabbt och görs färdiga för leverans i vår egen kedjeavdelning!”

Heino Büses framgångsrecept kan också beskrivas så här:
För att bli framgångsrik som idrottsman behöver du de bästa produkterna och ett perfekt fungerande team i världens topp, som passar ihop som en utmärkt utrustning. Och det är precis så vårt företag är uppbyggt idag. Alla kompetenser under ett tak – från inköp till produktutveckling och design, försäljning och export samt vår egen annonsavdelning. Allt passade perfekt. ”Under min aktiva tid som idrottare spelade jag en nyckelroll i produktutveckling för komponenter och kläder, gav råd till företag och förmedlade min kunskap. Så jag gillar fortfarande att hålla tyglarna i min hand och lägga min erfarenhet i utvecklingen av varje enskild Büse-produkt.”

Utifrån dessa motiv har vår filosofi utvecklats: “Att erbjuda bra produkter till ett rimligt pris med hög kvalitetsstandard!”
Det går bra och är det som gör vårt företag så framgångsrikt.
Din säkerhet är vårt mål!

2.499 kr2.599 kr
149 kr
529 kr
2.299 kr2.399 kr
2.099 kr2.199 kr

Balaclava & Underställ

BÜSE Termobyxor Thermo Svart

699 kr
-25%
449 kr
3.399 kr3.599 kr
3.399 kr
1.999 kr2.199 kr
2.899 kr3.099 kr