Visar alla 8 resultat

Knox är ett familjeägt företag med huvudkontor och tillverkningsanläggning baserat i det vackra Lake District i Cumbria, Storbritannien. De är specialiserade på design och tillverkning av innovativ skyddsutrustning och kläder, främst för motorcykel, men alltmer också för andra adrenalinsporter, som stuntkörning, MTB, snösporter och till och med ridning. Knox började 1981 när grundaren som fortfarande leder verksamheten idag, Geoff Travell, var en ung racerförare och bra kroppsskydd knappt fanns på marknaden.

Idag fokuserar företaget fortfarande på det de gör bäst vilket är kroppsskydd, handskar och kläder. De är ett engagerat och hårt arbetande team som brinner för att göra fantastiska produkter som skyddar och förbättrar motorcykelkörning. De sourcar sina material  från hela världen för att göra en så bra produkt som möjligt; från Australien för merinoull och hållbart känguruskinn, Korea för premium läder och Storbritannien och Europa för många av de tekniska prestandatygerna. Knox samarbetar nära tygföretag som är experter inom sitt område för att konstruera och förbättra material så att de kan designa banbrytande, nya och innovativa produkter och ta dem till marknaden.

Förutom skyddsutrustning, handskar och tekniska kläder är företaget också en viktig leverantör av CE-godkända skydd till mer än 25 varumärken av kläder. Deras senaste skyddsinnovation är Knox MICROLOCK- skydd; dessa är de mjukaste och mest bekväma CE-skyddarna de någonsin har gjort och har dessutom fördelen att vara temperaturstabila i alla klimat. Detta är verkligen viktigt för slutkunderna som ju åker över hela världen. Alla deras skydd är CE-godkända och Knox spelar fortfarande en aktiv roll i förbättringen av CE-standarder genom deras engagemang i den europeiska arbetsgruppen WG9. Vad kan man förvänta dig i framtiden? Knox höjer ständigt upp ribban för utveckling och design för att ge användaren bättre produkter vilka fungerar i dagens livliga värld. Detta stimuleras av framgången och stödet från deras nöjda kunder av de många lyckade produkterna som de tagit fram de senaste åren.