Visar alla 4 resultat

Kriega föddes 2000 när produktdesigners och motorcykelentusiaster, Dom Longman och Michael Cottam, som arbetade i utomhusbranschen vid den tiden, blev frustrerade över bristen på högkvalitativt väldesignat bagage för motorcykelförare och beslutade att de skulle använda deras kombinerade expertis och fylla en lucka på marknaden de trodde fanns.

Målet från dag ett var att bygga upp ett rykte för att skapa den högsta kvaliteten och bäst designade produkterna på marknaden, som erbjuder oöverträffade standarder för funktionalitet och hantverk. Det var ett mycket medvetet beslut från början att vara ett icke-modemärke som fokuserade på att producera funktionsdriven design som inte kompromissades eller begränsades genom att skapa produkter till ett förutbestämt pris. Den första Kriega-ryggsäcken var nästan dubbelt så mycket som försäljningspriset för de bästa alternativen som fanns tillgängliga vid den tiden, men den orubbliga tron ​​på att allt designat med passion och uppmärksamhet på detaljer kommer att fungera har säkerställt att Kriega nu är i toppen av motorcykelmarknaden när det gäller varumärkesuppfattning och användarnöjdhet.

En ofta ställd fråga är var kom namnet Kriega ifrån? Märket började faktiskt heta Krug (som en hyllning till den karaktär som Wes Craven skapade, senare för att bli Freddy Krugger). När den första satsen av Krug-produkter anlände, kom också ett varumärkesintrångsbrev från Krug-champagne. Inte den bästa starten! Varumärket bytte snart till Kriega men fortsatte att använda den omedelbart igenkännliga K-logotypen, och under en tid fick de tidiga “limited edition” Krug-ryggsäckarna premiumpriser när de såldes begagnat.

Sedan 2000 har inte bara Kriegas rykte vuxit tillsammans med produktutbudet, som nu inkluderar ett stort utbud av ryttarpaket, cykelpaket och tillbehör, utan även tillgängligheten med Kriega nu tillgänglig i över 25 länder globalt och växer för varje månad!

Oavsett framgången hittills har teamet på Kriega fortfarande en passion för att skapa de allra bästa möjliga bagagealternativen för motorcyklister och tror verkligen att bra design är viktigt!